Tesla fóliázás lépésről-lépésre, Teslák fóliázása bemutató fejléc

Tesla fóliázás bemutató 10 lépésben, Teslák fóliázása demo

Oldalunkon bemutatjuk a Tesla fóliázás folyamatát, lépésről-lépésre. Nálunk megtudhatja, hogyan készül a Teslák fóliázása. Képi és filmes illusztrációink segítségével megismerheti kellő részletességgel a technológiát.

Hogyan készül a Tesla fóliázás? Tesla autófóliázás bemutató!

Tesla fóliázás előkészületek

Ebben a szakaszban bemutatjuk, hogyan indul el egy Tesla a fóliázás útján.

Tesla fóliázás konzultációja

Az első Tesla fóliázás konzultáció alatt ügyfeleink és kollégáink kölcsönösen informálódnak elképzeléseik és szükségletük alapján. Az előzetes egyeztetés után, a személyes konzultáció alatt pontosítják a részleteket, megkötik a kezdeti megállapodást.

Tesla fóliázás igény bejelentése telefonon vagy e-mailben
 • Mi a Tesla fóliázás célja?
 • Milyen állapotban van jelenleg?
 • Milyen a Tesla fényezésének színe?
 • Milyen beavatkozási előzménnyel rendelkezik?
 • Mennyibe kerül a Tesla fóliázás?
 • Milyen tartós a Tesla fóliázás?
 • Milyen színű lehet egy Tesla fóliázás?

Az első kapcsolatfelvétel alkalmával, számos kérdés megválaszolása szükséges, mielőtt a Tesla fóliázás igénye megrendeléssé válhatna. Kollégáink ilyenkor egy úgynevezett check-lista alapján begyűjtik a szükséges adatokat, majd válaszolnak az ügyfél első körben felmerülő kérdéseire. Amennyiben az első körben minden kérdés válaszra talált, a Tesla fóliázás a következő szintre léphet, megbeszélhető a személyes konzultáció.

Tesla fóliázás személyes felmérése
Tesla fóliázás alanyának bemutatása, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás alanyának bemutatása
Teslák fóliázása alanyának pontosítása, allépés: 2. illusztráció
Teslák fóliázása alanyának pontosítása
Tesla fóliázás előtti hibák dokumentálása, allépés: 3. illusztráció
Tesla fóliázás előtti hibák dokumentálása

A helyszíni szemle alkalmával a jármű karosszéria hibái feltárásra kerülnek, ezek javításáról vagy ignorálásáról közös döntés születik. Tesla fóliázás előtt kollégáink a bemutatott hibákat mérlegelik, átadják a szükséges információkat, szakmai tanácsokkal segítenek a mérlegelésben, illetve ha szükséges, a javítás lebonyolítására is tesznek kivitelezői ajánlást.

Tesla fóliázás autófólia kiválasztása
Teslák fóliázása alapanyagának kiválasztása, allépés: 1. illusztráció
Teslák fóliázása alapanyagának kiválasztása
 • Milyen célt szolgál a Tesla fóliázás?
 • Milyen színeket tud elképzelni Tesla fóliázásaként?
 • Milyen élettartammal szeretné használni a Tesla fóliázást?
 • Milyen körülmények között fogja használni a Tesla fóliázást?

Az autófólia kiválasztása az egyik legfontosabb mérföldköve a Tesla fóliázás állomásainak. Egyfelől, a pontos árajánlat kiszámításában is létfontosságú szerepe van, másfelől egy ilyen beavatkozás évekre szól, ezért nagyon nem mindegy, milyen anyag ékesíti majd az autót. A megfelelő Tesla fóliázás kiválasztásában szakavatott kollégáink nagy segítségére lehetnek, hiszen nem csak telepítési és tartóssági szempontból, hanem optikai élmény szemszögéből is hasznos tanácsokkal tudják ellátni. Bátran kérje tanácsukat, ha döntésképtelen, vagy tanácstalan.

Tesla fóliázás költségvetés és megállapodás

Egy Tesla fóliázást rögzítő megállapodás tartalmazza a költségek, az időpontok és a szükséges beavatkozások egyeztetett listáját, valamint az ehhez tartozó tájékoztatást.

Tesla fóliázás árajánlat készítése

Bár a telefonos Tesla fóliázás egyeztetés alkalmával egy tól-ig ár már kiszámításra kerül, a pontosítás az autófólia kiválasztása után történik meg. Általában elmondható, hogy a színválasztás után 1-2 órával, de legkésőbb 24 órával kollégánk keresni fogja a pontos árajánlattal, a meghagyott elérhetőségei egyikén. Ez a legtöbb esetben telefonon történik, csak indokolt esetben késleltetjük írásos formával a Tesla fóliázás műveleti tájékoztatást. Áraink minden esetben alapértelmezetten AAM, azaz alanyi adó mentesen kerülnek kiállításra.

Tesla fóliázás időpont és határidő megállapítása

A Tesla fóliázás időpontjának kiválasztását egyfelől munkatársaink beosztása, munkanaptára, a tervezett projekt idő, valamint ügyfeleink autó szükséglete, szabad ideje határozza meg. Ezen tényezők közös nevezőre hozása után kiválasztható a mindenkinek optimális kezdő dátum, valamint a munkavégzésre szánt idő. A megszületett Tesla fóliázás időpont rögzítése után már nincs akadálya a paraméterek rögzítésének.

Tesla fóliázás megállapodás és szerződés

A Tesla fóliázás árajánlat elfogadása után megköthető a megállapodás, amely történhet szóban és írásban is. A megrendelés minden esetben tartalmazza a kiválasztott alapanyag, a kezdés dátum és a határidő rögzítését. A konzultációk után felmerülő kérdések megválaszolása mind két oldalról szükségesek, ezért ezeket bármikor bármelyik fél felteheti, a félreértések és hibás döntések elkerülése végett. A megrendelés után már nem lehet változtatni a fő paraméterekben, így kérjük, komoly körültekintéssel rendelje meg Tesla fóliázását, bátran kérjen segítséget, ha kételye merül fel!

Tesla fóliázás előleg átadása

A megállapodás értelmében a megrendelt munka rögzítéséhez, Tesla fóliázás előleg megfizetését kérjük. Ez nálunk 50%, ami fedezi a projekt elindulási költségeit. A Tesla fóliázás előlegének megfizetése történhet készpénz és utalás formájában, ez ügyfeleink igényeinek megfelelően kerül kiválasztásra. Az előleg befizetését követően minden esetben számlával igazoljuk, amit digitális formában továbbítunk e-mail elérhetőségére.

Tesla fóliázás előkészületek, autófólia beszerzés

Tesla fóliázás előtti ügyfél előkészületek

Tesla fóliázás előtt az esetleges karosszéria hibákat, amennyiben szükséges, ki kell javítani a konzultáció alatt megbeszélt módon. Abban az esetben, ha külön egyeztetésre került, a fóliázást akadályozó tényezőket szintén meg kell szüntetni.

Tesla fóliázás előtti vállalkozói előkészületek

Tesla fóliázás előtt, a megállapodás értelmében, a kivitelezőnek minden szükséges kiegészítőt, szerszámot és alapanyagot be kell szereznie, a munka kezdő dátumáig.

Tesla fóliázás szerszámok és kiegészítők beszerzése
 • Tesla fóliázás tisztító vegyszerek
 • Tesla fóliázás kasírozó lágyfilcek
 • Tesla fóliázás vágó penge betétek és lapok

A Tesla fóliázás kivitelezéséhez szükséges szerszámok két csoportra oszthatóak. Az állandó, vagy maradandó eszközök, és a kopó vagy fogyó eszközök. Még az előbbi mindig minden feladatra rendelkezésre áll, az utóbbi nevéből is adódóan folyamatos utánpótlást igényel. Tesla fóliázás esetén ilyenek például a kasírozó filcek, tisztító és kezelő vegyszerek, pengék, vágólapok. Ezek beszerzése minden munkához specifikusan történik, a kezdő dátumra rendelkezésre kell állniuk.

Tesla fóliázás célú autófólia beszerzése
Tesla fóliázás autófóliája, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás autófóliája

A Tesla fóliázás alapanyagának beszerzése szintén a kivitelező feladata. Kollégáink ennek lebonyolítását már az előlegtétel napján megkezdik, ezzel jelentős idő előnyt szerezve, az esetleges felmerülő problémák orvoslattára. Sajnos előfordul ugyanis, hogy-egy egy szállítmány menet közben megsérül, a szabálytalan szállítás vagy raktározás következtében. Szakavatott kollégáink ezt minden esetben jelzik, dokumentálják, ha szükséges, intézkednek a csereanyagról, még jóval a Tesla fóliázás időpont megkezdése előtt.

Tesla fóliázás kivitelezése

Tesla fóliázás kivitelezés előkészületek a helyszínen

A Tesla fóliázás megkezdése előtt, közvetlenül mind két fél teendőinek eleget kell tenni. Még ügyfél oldalon az esetleges javításokat követően csak az autó fóliázásra alkalmas állapotban rendelkezésre bocsájtása a feladat, kivitelezői részről már az előkészítés folyamata következik.

Tesla fóliázás ügyfél általi előkészítése

Tesla fóliázás előtt kiemelt fontosságú, a megfelelő tisztasági állapot. Javasoljuk, a leadást megelőző 24 órában történő általános tisztítást, autómosás formájában. Kérjük, ilyenkor kerülje a speciális vegyszerek, waxok és kerámiák használatát, mert ezek akadályozzák a szakszerű munkavégzést, károsíthatják a fólia ragasztóját, az ebből keletkező anyag és telepítési hibákra nem tudunk garanciát vállalni, eltávolításuk pedig jelentős idő és költségtöbblettel jár.

Tesla fólia előkészítése
Teslák fóliázása - Tesla fólia felvágása, allépés: 1. illusztráció
Tesla fólia felvágása

Az autó átvétele után, közvetlenül megkezdődik a Tesla fóliázás alapanyagának felszabása és szegmentálása. A megfelelően feldarabolt anyagok csoportosításra kerülnek.

Tesla fólia szegmentálása, felosztálása
Tesla fóliázás anyag csoportosítása, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás anyag csoportosítása

A Tesla fóliázás anyagainak csoportosítása történhet a felhasználás sorrendje, vagy az alkalmazási terület felosztása szerint. A csomagolás nélküli szabad tárolás maximum 3-4 napig ajánlott, ezért ha valamilyen oknál fogva ez időn túl is tartana a munka, célszerű a szakszerű burkolása a tekercseknek.

Tesla fóliázás munkaterve és folyamatai

Az anyagfeldolgozás után a Tesla fóliázás szerelési előkészületei, majd a tisztítás, végül pedig a tényleges telepítés következik.

Tesla fóliázás előtti szerelés
Teslák fóliázása - Tesla rendszámok eltávolítása, allépés: 1. illusztráció
Tesla rendszámok eltávolítása
Tesla fóliázás - Tesla oldalkamerák eltávolítása, allépés: 2. illusztráció
Tesla oldalkamerák eltávolítása
Teslák fóliázása - Tesla oldalívek meglazítása, allépés: 3. illusztráció
Tesla oldalívek meglazítása

A Tesla fóliázás telepítését akadályozó tényezőket, elemeket, a megfelelő szerszámokkal és szakszerűséggel szükséges lebontani, eltávolítani. A hiedelmekkel ellentétben, ez nem jár az autó teljes vagy részleges szétbontásával, a legtöbb esetben elég pár apróságot, rendszámtartó kereteket, index és oldalkamerákat eltávolítani, valamint meglazítani a felverődések ellen védelmet nyújtó peremeket. Ezek mind nélkülözhetetlenek az esztétikus Tesla fóliázáshoz, jellegük viszont nem minősül komoly, vagy veszélyes beavatkozásnak.

Tesla fóliázás előtti embléma eltávolítás
Tesla fóliázás - Tesla embléma kimaszkolása, allépés: 1. illusztráció
Tesla embléma kimaszkolása
Teslák fóliázása - Tesla embléma levágása, allépés: 2. illusztráció
Tesla embléma levágása
Tesla fóliázás - Tesla ragasztó eltávolítása, allépés: 3. illusztráció
Tesla ragasztó eltávolítása

A ragasztott emblémák szakszerű eltávolítása szintén fontos állomás a Tesla fóliázás megkezdése előtt. Ezek nem csak a szép kivitelezést akadályozzák, de komoly gondot okoznak a tisztításnál is. Leszedésük hasonlóan az apróbb bontásokhoz, szintén nem egy nagy kihívás. A feliratokat először erős tapadású maszkoló szalaggal felültapasztják, ezzel megtartva a betű távolságot, majd egy szilikon vágó fonallal, vagy damillal átvágják a kétoldalú ragasztó anyagát. A felületen maradó foszlányok megszüntetésére radír korongot használnak, ezzel megkönnyítve a Tesla fóliázás előtti takarítás folyamatát. Kérés esetén az emblémák és feliratok az átnézést követően visszakerülnek az autóra.

Tesla fóliázás előtti takarítás I. - általános tisztítás
Teslák fóliázása - Tesla általános tisztítása, allépés: 1. illusztráció
Tesla általános tisztítása
Tesla fóliázás - Intenzív mikronszálas kendő, allépés: 2. illusztráció
Intenzív mikronszálas kendő
Teslák fóliázása - Intenzív lúgos tisztítószer, allépés: 3. illusztráció
Intenzív lúgos tisztítószer
 • Tesla fóliázás előtti kátrány eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti bogár eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti kemikália eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti szennyeződés eltávolítás

Első tisztítási lépcső a Tesla fóliázás előtt, a felület intenzív tisztítása. Bár az autót koszmentes, tiszta állapotban kérjük átadásra, a fényezésen még akkor is számos szennyeződés megbújik, ha éppen most állt ki a mosóból. Ezek eltávolítására első körben egy intenzív mikronszálas kendő - lúgos tisztítószer kombinációt alkalmazunk. A karosszérián felgyűlt kátrányt, vegyi foltokat és felületen szétkenődött bogarakat így lehet a leghatékonyabban eltávolítani Tesla fóliázás előtt.

Tesla fóliázás előtti takarítás II. - felület sík tisztítás
Tesla fóliázás - Tesla felületi beégések tisztítása, allépés: 1. illusztráció
Tesla felületi beégések tisztítása
Teslák fóliázása - Gyurmás kendő, allépés: 2. illusztráció
Gyurmás kendő
Tesla fóliázás - PH semleges síkosított tisztítószer, allépés: 3. illusztráció
PH semleges síkosított tisztítószer
 • Tesla fóliázás előtti beégett fémpor eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti beégett grafit eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti beégett egyéb szilánkok eltávolítás

Következő lépésként a letisztított felület sík kezelése következik. A közúti közlekedésből adódóan bizonyos rejtett szennyeződések, deformitások, úgynevezett tüskék is nehezítik az esztétikus Tesla fóliázás folyamatát. Az aszfaltról felszedett apró fém és grafitpor akár 1-2 óra alatt képes beleégni az autó fényezésébe, láthatatlanul torzítva a homogén felületet. Ezek eltávolítására nyújt megoldást a gyurmás kendő, ami a fényezés rongálása nélkül távolítja el ezeket a kiálló szilánkokat, a megfelelő síkosítás miatt pedig mozgásuk nem károsítja a felületet. A tüskék eltávolítása az egyik legkiválóbb módja a Tesla fóliázás előkészítésének, hiszen a Tesla-fólia is akkor szép, ha sík és homogén.

Tesla fóliázás előtti takarítás III. - alapozó tisztítás
Teslák fóliázása - Tesla alapozó tisztítása, allépés: 1. illusztráció
Tesla alapozó tisztítása
Tesla fóliázás - Lágy szövésű mikronszálas kendő, allépés: 2. illusztráció
Lágy szövésű mikronszálas kendő
Teslák fóliázása - Alapozó tisztítószer, allépés: 3. illusztráció
Alapozó tisztítószer
 • Tesla fóliázás előtti síkosító eltávolítás
 • Tesla fóliázás előtti szilánk maradványok eltávolítás
 • Tesla fóliázás alatti felület erős tapadása
 • Tesla fóliázás alatti felület vegyszer mentesítése

A szennyeződés és tüskementes karosszéria tisztítása a Tesla fóliázás utolsó előkészítő lépése. A megfelelő felületi tapadást biztosító alapozó tisztítószer, és a hozzá használatos lágy szövésű mikronszálas kendő együttes használata a biztosíték a tartós végeredményre. A felületen maradt síkosító, esetleges fékpor maradványok eltüntetése mellett, kellő tapadást és ragasztó semleges alapot biztosít a Tesla fóliázás további munkálataihoz.

Tesla fóliázás anyagának felszabása
Tesla fóliázás - Tesla-fólia szegmentálása elemenként, allépés: 1. illusztráció
Tesla-fólia szegmentálása elemenként

A nagyobb tömbösítetten levágott fólia szegmensek a gazdaságos Tesla fóliázás telepítés okán, már a karosszériára illesztve kerülnek felvágásra. Ilyenkor a felmágnesezett Tesla-fólia előzetes megjelölése után, kellő távolságban a karosszériától szétvágásra kerül. Az így keletkező darabok a megfelelő elemeken kerülnek felhasználásra Tesla fóliázás közben.

Tesla hátsó lökhárító fóliázás
Teslák fóliázása - Tesla hátsó lökhárító fóliázás megkezdése, allépés: 1. illusztráció
Tesla hátsó lökhárító fóliázás megkezdése
Tesla fóliázás - Tesla hátsó lökhárító fóliázás ráfeszítése, allépés: 2. illusztráció
Tesla hátsó lökhárító fóliázás ráfeszítése
Teslák fóliázása - Tesla hátsó lökhárító fóliázás megvágása, allépés: 3. illusztráció
Tesla hátsó lökhárító fóliázás megvágása

Tesla hátsó lökhárító fóliázás a teljes munka menet legnehezebb elemei közé tartozik. Mind méretei, mind formája okán célszerű legalább 2 szakember közös munkája a kivitelezésére. A közel 3 méter hosszú lökhárító anyagát célszerű 2 félként kezelni, és külön-külön jobb és bal oldalon egymás után telepíteni. A Tesla hátsó lökhárító fóliázás felfeszítése után már akár egyedül is eldolgozható, körbevágható és besimítható.

Tesla hátsó sárvédő fóliázás
Tesla fóliázás - Tesla hátsó sárvédő fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla hátsó sárvédő fóliázás előtt
Teslák fóliázása - Tesla hátsó sárvédő fóliázás felfeszítése, allépés: 2. illusztráció
Tesla hátsó sárvédő fóliázás felfeszítése
Tesla fóliázás - Tesla hátsó sárvédő fóliázás kasírozása, allépés: 3. illusztráció
Tesla hátsó sárvédő fóliázás kasírozása

A Tesla hátsó sárvédő fóliázás szemeben a legtöbb más autómárkával szemben, nem tartozik a legnehezebb munkaszakaszok közé. A tető áthidaló szakasz különállása miatt a felület mérete nem sokban tér el az első sárvédőktől és az ajtókétól. A Tesla hátsó sárvédő fóliázás nehézsége pusztán a formavilágában tetten érhető, de a felső rész visszahajlását leszámítva. Körbevágása és eldolgozása a megfelelő hézagolása mellett már nem okoz különösebb fejtörést a Tesla-fólia telepítés befejezése közben.

Tesla hátsó ajtó fóliázás
Teslák fóliázása - Tesla hátsó ajtó fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla hátsó ajtó fóliázás előtt
Tesla fóliázás - Tesla hátsó ajtó fóliázás alsó szegmense, allépés: 2. illusztráció
Tesla hátsó ajtó fóliázás alsó szegmense
Teslák fóliázása - Tesla hátsó ajtó fóliázás bepótlása, allépés: 3. illusztráció
Tesla hátsó ajtó fóliázás bepótlása

A Tesla hátsó ajtó fóliázás messze a legkönnyebb elem az autón. Mérete apró, felülete közel sík, kilincse minimálisan süllyesztett. A körbevevő hézagok nagyok és egyenletesek, felső vízlehúzó léce egyenes és könnyen hozzáférhető, a Tesla hátsó ajtó fóliázás így nem minősül komoly kihívásnak.

Tesla első ajtó fóliázás
Tesla fóliázás - Tesla első ajtó fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla első ajtó fóliázás előtt
Teslák fóliázása - Tesla első ajtó fóliázás felső szegmense, allépés: 2. illusztráció
Tesla első ajtó fóliázás felső szegmense
Tesla fóliázás - Tesla első ajtó fóliázás kilincs kivágása, allépés: 3. illusztráció
Tesla első ajtó fóliázás kilincs kivágása

A Tesla első ajtó fóliázás szemben a hátsóval, már egy némileg nagyobb kihívás. Ennek oka a visszapillantó tükör elhelyezkedésében rejlik. A kilincs és az elemszélek eldolgozása, hasonlóan a hátsó ajtóéhoz egyszerű, de a vízlehúzó perem megvágása a tükör miatt már nem a Tesla fóliázás legegyszerűbb része. Ezt kompenzálva a felülete még egyszerűbb, mint hátsó szomszédjáé.

Tesla tető áthidaló fóliázás
Teslák fóliázása - Tesla tető áthidaló fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla tető áthidaló fóliázás előtt
Tesla fóliázás - Tesla tető áthidaló fóliázás indítása, allépés: 2. illusztráció
Tesla tető áthidaló fóliázás indítása
Teslák fóliázása - Tesla tető áthidaló fóliázás ráfeszítése, allépés: 3. illusztráció
Tesla tető áthidaló fóliázás ráfeszítése

A hátsó sárvédőtől való elkülönülés miatt, a Tesla tető áthidaló fóliázás sem minősül nagy szakmai kihívásnak. Bár erősen ívelt az első szakaszban, keskeny szélessége miatt, ez sem minősül a Tesla fóliázás legnagyobb kihívásának. A tetőelemmel való találkozása jól hézagolt, az ajtók pedig nyithatóságukkal könnyítik meg a munkát. Az első sárvédővel szomszédos kis határ ugyan okozhat némi fejtörést, de általánosságban elmondható, hogy ez sem a Tesla fóliázás mélypontja.

Tesla első sárvédő fóliázás
Tesla fóliázás - Tesla első sárvédő fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla első sárvédő fóliázás előtt
Teslák fóliázása - Tesla első sárvédő fóliázás alsó szegmens feszítése, allépés: 2. illusztráció
Tesla első sárvédő fóliázás alsó szegmens feszítése
Tesla fóliázás - Tesla első sárvédő fóliázás megvágása, allépés: 3. illusztráció
Tesla első sárvédő fóliázás megvágása

A Tesla első sárvédő fóliázás ismét egy könnyűnek mondható elem a palettán, bár ennél már jócskán akad izgalmas rész. A fényszóró körbedolgozása a tapasztaltabb kollégák koncentrációját is megköveteli, fokozott figyelemmel a nagy visszafordulású csúcséleknél. A géptetővel szomszédos él elvágásához kifogástalan alap a vízelvezető vájat, ami a Tesla fóliázás mély behajtásához is kimondottan alkalmas. A lepattintott műanyag kavicsfogók alá sem nehéz a behajtás, ugyanakkor érdemes a vágást előzetesen megcsinálni, mert az már a perem alatt cseppet sem kényelmesen kivitelezhető. Az ajtóval határos hézag megvágása, az elem Tesla fóliázás legkönnyebb része.

Tesla gépháztető fóliázás
Teslák fóliázása - Tesla gépháztető fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla gépháztető fóliázás előtt
Tesla fóliázás - Tesla gépháztető fóliázás sarkok leragasztása, allépés: 2. illusztráció
Tesla gépháztető fóliázás sarkok leragasztása
Teslák fóliázása - Tesla gépháztető fóliázás körbevágása, allépés: 3. illusztráció
Tesla gépháztető fóliázás körbevágása

A Tesla gépháztető fóliázás méretéből adódóan optimális esetben 2 ember kezdeti munkáját igényli. A fő felület Tesla fóliázás telepítése az autó két oldalán történik, középről kifele félköríves kasírozó mozdulatokkal. Mikor a Tesla-fólia elfoglalta végleges helyét, az eldolgozása már egy emberes feladat. A sárvédő íveihez támasztott szikével könnyen és gyorsal elvégezhető a Tesla fóliázás megvágása. Az ívet követve folytatható az első lökhárító mentén, egészen a már elkészült metszéspontig. A visszahajtása nyitott géptetővel javallott, a könnyű hozzáférhetőség okán.

Tesla első lökhárító fóliázás
Tesla fóliázás - Tesla első lökhárító fóliázás fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla első lökhárító fóliázás fóliázás előtt
Teslák fóliázása - Tesla első lökhárító fóliázás ráfeszítése, allépés: 2. illusztráció
Tesla első lökhárító fóliázás ráfeszítése
Tesla fóliázás - Tesla első lökhárító fóliázás eldolgozása, allépés: 3. illusztráció
Tesla első lökhárító fóliázás eldolgozása

A Tesla első lökhárító fóliázás hasonlóan a hátsóhoz, a legnehezebben elkészíthető elemek egyike. A többszörösen hajló ívek, a hossza és a magassága is gondoskodik róla, hogy két szakember is megdolgozzon vele. Összehasonlítva a hátsó lökhárító Tesla fóliázásával, ennél is célszerű két félben gondolkodni, és a telepítők egymás munkáját könnyítve összedolgozni. Szemben azonban a másik elemmel, itt számos körbevágandó, kikerülendő és behajtandó terület van. Ezek elkészítéséről elmondható, hogy a Tesla fóliázás két legnehezebb eleme közül az ez az egyik. Időben is megmutatkozik a bonyolultsága, akár 2-3 óra is lehet egy szépen kivitelezett Tesla első lökhárító fóliázás.

Tesla csomagtérajtó fóliázás
Teslák fóliázása - Tesla csomagtérajtó fóliázás előtt, allépés: 1. illusztráció
Tesla csomagtérajtó fóliázás előtt
Tesla fóliázás - Tesla csomagtérajtó fóliázás megvágása, allépés: 2. illusztráció
Tesla csomagtérajtó fóliázás megvágása
Teslák fóliázása - Tesla csomagtérajtó fóliázás alsó szegmense, allépés: 3. illusztráció
Tesla csomagtérajtó fóliázás alsó szegmense

A Tesla csomagtérajtó fóliázás jogosan áll a dobogó csúcsán a nehézségi versenyben. Nem csak mérete, de extrém formája is komoly fejtörést okoz, még a tapasztalt telepítőknek is. Számos esetben indokolt az elem logikai szétbontása, 2, vagy akár 3 darabra is. Ennek eldöntésénél figyelembe kell venni a telepítésre szánt Tesla-fólia tulajdonságait, ilyenek például a vastagság, a nyújtási érzékenység és a tapadás erőssége. Esetünkben a szín és forma kombinációja 3 tagú osztást követelt meg a Tesla fóliázás alatt. Az üvegek ugyan jó körbevágási sablonként szolgálnak, de a szélek visszahajtására is fokozottan oda kell figyelni, a megvastagított peremek miatt. A Tesla fóliázás ideje ezen az elemen közel 2 óra.

Tesla fóliázás teljes lemelegítése
Tesla fóliázás éleinek lemelegítése, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás éleinek lemelegítése

Minden esetben a Tesla fóliázást követő 24 óra elteltével, az éleket és peremeket nagy odafigyeléssel kell lemelegíteni, hiszen a szabad végű ragasztó, csak ennek hatására zárja be a légcsatornáit, és köt zárt kötést a fényezéssel. Ennek elmaradása, sürgetése, vagy elhibázása a legtöbb esetben fólia felválást, felpöndörödést eredményez. A Tesla fóliázás lemelegítése az egész autón közel 3 óra, de semmiképpen nem érdemes megspórolni, mert az elmulasztásából keletkező hibák kijavítása jelentősen több idő és költség is.

Tesla fóliázás átadása, átvétele

Tesla fóliázás átadása előtti teendők

A Tesla fóliázás átadását megelőző órákban célszerű a telepítés ellenőrzése. Ezt követően a dokumentációk véglegesítésével majd az autó áttakarításával válik átadhatóvá az autó.

Tesla fóliázás ellenőrzése
Teslák fóliázása távoli optikai ellenőrzése , allépés: 1. illusztráció
Teslák fóliázása távoli optikai ellenőrzése
Tesla fóliázás elemszintű ellenőrzése , allépés: 2. illusztráció
Tesla fóliázás elemszintű ellenőrzése
Teslák fóliázása macro optikai ellenőrzése , allépés: 3. illusztráció
Teslák fóliázása macro optikai ellenőrzése

Átadás előtt de már a lemelegítés után az autónak akad némi pihenő ideje. Ez kiválóan alkalmas a Tesla fóliázás ellenőrzésére. Ilyenkor, az elemeket 3 fázisban optikailag vizsgálják, először távolról, majd közelebbről, végül közvetlen közelről is. Bár könnyen rámondhatnánk, ennek semmi értelme, hiszen a közvetlen közelről történt vizsgálat garantáltan felfedi a Tesla fóliázás látható hibáit, ugyanakkor 10 cm távolságból nagyítózva gyorsan elszáll a figyelem, elmegy a fókusz, és éppen a lényeges dolgok felett siklunk át. Ezen jelenség elkerülésére került bevezetésre a 3 fázisú átnézés, ezzel minimalizálva a Tesla fóliázás után fennmaradó apróbb hibákat.

Tesla fóliázás dokumentálása

Az elkészült Tesla fóliázás nélkülözhetetlen lépése a dokumentálás. Ennek számos szempontból komoly jelentősége van, a későbbi anyagpótlástól kezdve a használt méretrajzok megtartásán át, a garanciális paraméterek rögzítéséig.

Tesla fóliázás átadás előkészítése
Tesla fóliázás átadás előtti tisztítás, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás átadás előtti tisztítás

Tesla fóliázás átadás előtt talán a legkevésbé fontos a technológia szempontjából, de kiemelten sokat számít, az autó tiszta, csillogó, látványos állapotba hozása. A hű-ha faktor növelésére kiemelt hatással van, ha nincs ami elvonja a figyelmet a gyönyörű munkáról. Erre a célra a legjobb eszköz a TECKWRAP saját gyártmányú Ultra-Nano lágy szövésű fényesítő tisztító kendője, aminek a használata egyszerű, az eredménye pedig önmagáért beszél.

Tesla fóliázás átadása

Az átadás-átvétel, ügyfél és telepítő közös programja a Tesla fóliázást követően. Együtt átnézik az autót, a munka minőségét, megbeszélik a tudnivalókat. Ezt követően végbemegy a fizetés, majd az autó távozhat.

Tesla fóliázás közös megtekintése
Teslák fóliázása prezentálása, allépés: 1. illusztráció
Teslák fóliázása prezentálása
Tesla fóliázás bemutatása, allépés: 2. illusztráció
Tesla fóliázás bemutatása
Teslák fóliázása demo, allépés: 3. illusztráció
Teslák fóliázása demo

A kész Tesla fóliázás átadása először egy közös körbejárással kezdődik. A kezdeti meglepetés után, az élmény tisztulása után kollégánk tájékoztatja az ügyfelet az általános tudnivalókat a telepítés menetéről, az érdekességekről, illetve a munka közben felfedezett jelenségekről.

Tesla fóliázás ügyféllel közös ellenőrzése
Tesla fóliázás átnézése, allépés: 1. illusztráció
Tesla fóliázás átnézése
Teslák fóliázása revíziója, allépés: 2. illusztráció
Teslák fóliázása revíziója
Tesla fóliázás ellenőrzése, allépés: 3. illusztráció
Tesla fóliázás ellenőrzése

Közelebbről is szemügyre véve, az ügyfél végignézheti a Tesla fóliázás végeredményét. Felteheti a kérdéseit, illetve megkapja a szükséges tájékoztatást is.

Tesla fóliázás kifizetése

Amennyiben mindent rendben talál Teslája fóliázásán, ügyfelünk ekkor rendezheti számláját készpénzben, illetve ekkor kerül kiállításra az átutalásos számlája is.

Tesla fóliázás revíziója

Tesla fóliázás átnézése a tesztidőszak lezárásával

30 nappal a Tesla fóliázás után, az autót visszavárjuk egy teljes körű átnézésre. Ez nagyságrendileg 20-30 percet vesz igénybe, ha minden rendben, legközelebb az éves kontrollon találkozunk.

Tesla fóliázás kivitelezésének ellenőrzése
Teslák fóliázása rejtett éleinek átnézése, allépés: 1. illusztráció
Teslák fóliázása rejtett éleinek átnézése
Tesla fóliázás kilincs körüli revíziója, allépés: 2. illusztráció
Tesla fóliázás kilincs körüli revíziója
Teslák fóliázása élek vizsgálata, allépés: 3. illusztráció
Teslák fóliázása élek vizsgálata

30 nappal a Tesla fóliázás után, az átnézés, mint utolsó munkafolyamat van csak hátra. Ebben a periódusban kollégánk megvizsgálja a kritikus éleket, visszahajtási pontokat.

Tesla autófóliázás bemutató! alapanyagok

Lúgos tisztítószer, mint Tesla fóliázás 1. alapanyag
Lúgos tisztítószer

Tesla autófóliázás bemutató! szerszámok

Mikronszálas és gyurmás kendők, mint Teslák fóliázása 1. szerszám
Mikronszálas és gyurmás kendők
VISSZA Tesla autófóliázás bemutató! Tesla fóliázás ÚTMUTATÓBÓL.
P5D

Tesla fóliázás tudnivalók

Tesla fóliázás garanciális tudnivalók

Tesla fóliázás garanciális idő

A garancia kérdése mindenkit foglalkoztat, akár egy terméket vásárolunk, akár egy szolgáltatást veszünk igénybe. Tesla fóliázás esetén, lényegében ez egyszerre történik meg.

Tesla fóliázás kivitelezői garancia idő
 • Tesla fóliázás élrögzítés garancia: 5 év
 • Tesla fóliázás geometriai torzulás garancia: 5 év
 • Tesla fóliázás kármentes állapot konzerválás garancia: 5 év
 • Tesla fóliázás gyári fényezésről kármentes eltávolítás garancia: 5 év

Tesla fóliázás esetén elmondható, hogy minden modellt megillet az 5 év telepítői garancia. Ez azt jelenti, hogy a telepítői jótállás teljes ideje alatt, minden telepítési hibából adódott probléma díjmentesen kerül javításra. Kollégáink felelősséget vállalnak munkájuk minőségéért, mind az autón végzett beavatkozások, valamint a Tesla fólia szakszerű telepítéséért. Ezzel együtt, azt is garantáljuk, hogy munkavégzés közben, az autó nem károsodik szerszámainktól, teljes felelősséget vállalunk a telepítés közben okozott esetleges károkért.

Tesla fóliázás gyártói grancia idő
 • Króm tesla fóliák élettartama: 1 év
 • Matt Króm tesla fóliák élettartama: 2-3 év
 • Matt Metál tesla fóliák élettartama: 3-5 év
 • Fényes lakk tesla fóliák élettartama: 3-5 év
 • Fényes metál tesla fóliák élettartama: 3-5 év
 • Flip-Flop és gyöngyház fehér tesla fóliák élettartama: 3-5 év
 • Fényes PPF karosszéria védő fólia élettartama: 10 év
 • Matt PPF karosszéria védő fólia élettartama: 7 év

A Tesla fóliák élettartama átlagban 2-3-5 éves időszakban van meghatározva. Ennek megállapítását a gyártók gyorsított UV, CHEMICAL és DINAMIC DESTRUCTION tesztekkel végezték el. Bár a ezek a kísérletek limitált ideig futnak (3-6 hónap), intenzitásuk miatt irányadóak a hosszabb távú használati élettartam kalkulálására. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy garázsban tartott, megvigyázott modellről 2 év után magától leesik a fólia, mint ahogy azt sem, hogy egy sivatagban felejtett autó, 5. évében is makulátlan marad. A gyártó normál használat mellett határozza meg a becsült élettartamokat, illetve a telepítői visszajelzések alapján bővíti, vagy szűkíti azokat.

Tesla fóliázás garanciális feltételek

A garancia alapvetően egy jog, ami törvényi és erkölcsi szinten is jár, mind termékek, mind szolgáltatások esetén, így a Tesla fóliázás, mint a kettő kombinációja sem tartozik a kivételek közé. Ugyanakkor, a garancia jelentése nem azonos a biztosítással.

Tesla fóliázás kivitelezői garancia feltételek
 • Rendeltetés szerű használat
 • Rendeltetés szerű karbantartás
 • Garanciális átnézésen kötelező megjelenés
 • Bármilyen észlelt Tesla fóliázás hiba rövidtávú bejelentése

A Tesla fóliázás szakszerű telepítése után keletkező hibák 3 fő csoportra oszthatóak: Telepítési hibák, Tesla fólia hibák és felhasználói hibák. Ebből értelem szerűen az első két csoport tartozik a kivitelező égisze alá, hiszen mind saját munkájáért felelősséget vállal, mind a telepített Tesla fólia hiba menedzsmentje is rajta keresztül történik. A harmadik csoport, név szerint a felhasználói hibák, más néven a nem rendeltetés szerű használatból, vagy karbantartásból származó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az első két csoport érvényességének is van néhány feltétele. Első körben, a Tesla fóliázást 30 nappal követően, az autó egy kötelező garanciális átnézésen vesz részt. Ez az időtartam évszaktól függetlenül elég időt biztosít a Tesla fólia számára, hogy elérje a végleges geometriáját, az esetleges telepítői hibák is felbukkanjanak, valamint az alapanyag esetleges problémák is kezdeti jeleket mutassanak.

Tesla fóliázás gyártói garancia feltételei
 • Csak akkreditált kivitelező telepítésére érvényesíthető
 • Szándékos károkozásra nem terjed ki
 • Kemikáliai károkozásra nem terjed ki
 • Mechanikai károkozásra nem terjed ki
 • Nem rendeltetésszerű használatra nem terjed ki
 • Nem megfelelő vegyszeres karbantartásra nem terjed ki
 • Nem megfelelő mechanikai karbantartásra nem terjed ki

A Tesla fóliák gyári garancia első és legfontosabb feltétele az akkreditált telepítő által készített kivitelezés. Ennek alapját az az egyszerű logikus tény adja, hogy egy az adott anyagban tapasztalatlan kivitelező által elkövetett hibák kivétel nélkül telepítői hibának minősülnek, amiért az egyes gyártók nem szeretnének és nem is tudnak felelősséget vállalni. Ehhez kapcsolódóan még azt is érdemes megemlíteni, hogy egy akkreditált Tesla fóliázás telepítő rendelkezik azon információk listájával, amit egy munka átadásánál át kell adni a megrendelőnek, mind garanciális paraméterek, mind karbantartási instrukciók formájában. Értelem szerűen, ugyan ezen a gondolat mentén, a gyártó nem vállal felelősséget az elégtelen tájékoztatás, vagy a hanyag, esetleg szándékos károkozások bármely formájáért.

Tesla fóliázás garancia kiterjedése

Tesla fóliázás garanciális tételek külön csoportosíthatóak aszerint, hogy ki vállalja értük a felelősséget.

Tesla fóliázás kivitelezői garanciális tételek
 • Tesla fólia geometriai torzulások
 • Tesla fóliázás közben keletkező károk
 • Tesla fóliázás garanciális ügyintézés lebonyolítása

A akkreditált szakszerű Tesla fóliázás kivitelezés velejárója az elvégzett munkához társuló felelősség vállalás, más néven garancia. Ebbe beletartozik minden olyan tétel, ami kivitelezői hibaként, vagy általa okozott kárként egyértelműen azonosítható. Szintén Tesla fóliázás kivitelezői feladatkör, az esetleges gyártói garanciális ügyintézés elindítása, szükség szerint a lefolytatása és lezárása is. Gyártói ügymenet ütközés esetén szintén feladat a károsult megfelelő tájékoztatása, tanáccsal ellátása a további ügymenettel kapcsolatban.

Tesla fóliázás gyártói garanciális tételek
 • Tesla fólia élettartamon belüli szín torzulások
 • Tesla fólia élettartamon belüli geometriai torzulások
 • Tesla fóliázás garanciális bevizsgálások lebonyolítása

Az akkreditált Tesla fóliázás telepítői hálózatnak köszönhetően, a gyártó viszonylag könnyen kiszűrheti az első körös kérelem jogtalan verzióit, ezáltal leszűkítve a megoldandó problémák számát. A szűrőn átjutott reklamációk általában 2 csoportra bonthatóak; szín és geometriai károsodásra. A gyártó ilyen esetben vállalja a bevizsgálás folyamatának levezetését. Abban az esetben, ha bebizonyosodik az anyag probléma, minden gyártó egyedileg kezelt megállapodását tartja be az adott telepítővel, de ez minden esetben tartalmazza az ügyfél problémájának megszüntetését.

VISSZA Tesla fóliázás tudnivalók Tesla fóliázás ÚTMUTATÓBÓL.
Content for class "LEBEGO_CONTAINER" Goes Here
BEZÁRÁS